Als je je hele leven al fietst, weet je hoe leuk fietsen kan zijn. Niet voor niets fietsen veel Nederlanders dagelijks naar school of werk, maar fietsen ook voor hun plezier in hun vrije tijd. Als het een zonnige, windstille dag in de zomer is, is er absoluut niets lekkerder dan een half uur fietsen met de frisse lucht. Maar elke Nederlander weet dat fietsen niet altijd leuk is. In de herfst- en wintermaanden is het klimaat in ons kleine landje niet altijd even goed en daarna wordt fietsen ineens een stuk minder leuk. Vooral harde wind is vervelend. Het houdt je twee keer zo lang op de fiets en je komt mogelijk zowel bezweet als uitgeput op je locatie aan. Een haalbare remedie is de aanschaf van een elektrische fiets. In dit korte artikel bespreken we de voordelen van een elektrische fiets.

De toekomst

De elektrische fiets is de laatste tijd juist steeds prominenter geworden. Net als de opkomst van de elektrische auto, is de elektrische fiets ontwikkeld vanuit het idee om veel milieubewuster transport te creëren. Je kunt je echter afvragen wat er een stuk milieubewuster is dan een gewone fiets. Dat is natuurlijk zo, maar veel mensen die niet meer willen fietsen stappen meestal over op een brommer of scooter. En deze transportmiddelen zijn zeker een stuk minder milieuvriendelijk. De elektrische fiets is een fantastische vervanger voor een scooter of brommer en zoekt ook nog een middenweg.

Fietsen met hulp

E-bikes kunnen de fiets helemaal zelf besturen en halen vrij hoge snelheden, tot wel 40 kilometer per uur. Maar daarnaast hebben de meeste elektrische fietsen ook fietsen met 'hulp'. Dit geeft aan dat je zelf nog trapt, maar de elektromotor in de fiets geeft je een boost. Zo fiets je een stuk minder ingewikkeld en is het ook ideaal voor scenario's zoals hellingen of winderige dagen. Zo kom je een stuk minder bezweet én uitgeput op je bestemming aan. En als het klimaat zich gedraagt, kun je normaal fietsen met dezelfde fiets zonder de accu aan.

Goedkoper

E-bikes kunnen ook buiten een grootstedelijke omstandigheid worden gebruikt en kunnen ook behoorlijk lange afstanden afleggen. Ze kunnen zeker niet op de snelweg, maar ook voor middellange afstanden kun je de auto's en vrachtwagens achterlaten en de e-bike nemen. Dit zal u ook veel geld besparen als het gaat om de kosten van een auto, zoals benzine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here