Het

is tot nu toe een bijzonder jaar geweest. Ons typische leven is de afgelopen maanden op zijn kop gezet door een internationale pandemie. Enkelen van ons zijn eigenlijk al weken thuis en ook velen van ons functioneren momenteel nog vanuit huis. Dus we verlangen ernaar om je huis te verlaten en ook een reis te maken. Lange tijd was er veel onduidelijkheid over deze zomer. Zou het ook haalbaar zijn om op vakantie te gaan? Gelukkig lijkt het er momenteel op dat de stappen weer wat losser beginnen te worden en het is ook echt dat het luchtverkeer op de website weer op gang komt. Het ziet er dus naar uit dat veel mensen zeker last minute een vakantie plannen. De zorg is natuurlijk, waar gaat de vakantie heen? In dit korte artikel bespreken we enkele van de allerbeste vakantiebestemmingen voor dit zomerseizoen.

Veilige landen

Normaal gesproken selecteren we onze vakantiebestemming gewoon door te kijken naar onze wensen en ons budgetplan. Echt periodiek moeten we rekening houden met politieke scenario's, maar meestal zijn we vrij kostenloos in onze selectie. Toch is dit jaar natuurlijk divers. We zullen zeker moeten overwegen naar welke landen we kunnen reizen en welke landen het meest veilig zijn in termen van de pandemie. Gelukkig heeft de Nederlandse overheid een constante lijst van landen waar ze bijhoudt of het mogelijk is om daarheen te reizen en wat de bedreigingen zijn. Deze landen hebben een gele, oranje of rode status. Landen met een rode status kunnen normaal gesproken niet worden bereisd of het wordt zeer ontmoedigd. Geel is de meest effectieve keuze voor op reis.

Automatisch

Omdat er voor meerdere landen nog steeds beperkt vliegverkeer is en je niet ineens vast wilt komen te zitten, is het een uitstekende keuze om met de auto op vakantie te gaan. Uiteraard doen normaal gesproken veel Nederlanders dit toch elk jaar. Je moet er zeker rekening mee houden welke landen dit jaar de beste opties zijn. Het goede nieuws is dat de meeste vakantielanden zoals Frankrijk, Spanje en ook Italië weer mogelijke vakantiebestemmingen zijn. De Alpen in Zwitserland en ook Oostenrijk zijn eveneens weer goed bereikbaar, dus ook mensen die graag een energieke vakantie in de bergen beleven kunnen daar terecht. Het is ook geweldig en eenvoudig om afstand te houden tijdens het wandelen in de heuvels.

Tropische reis

Natuurlijk zijn er ook veel mensen die het liefst met het vliegtuig naar een gedurfde en ook exotische bestemming gaan. Een uitstekende keuze als je dit wilt doen is Bonaire. Een heerlijk huis huren op Bonaire passend aan de kust is op dit moment redelijk goedkoop en ook het klimaat is natuurlijk aantrekkelijk. Het eiland is relatief klein, maar er is veel te doen en uit te checken. Dus ben je toe aan vakantie, kijk dan eens op sunwisebonaire.com/nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here