Huisdieren en

katten hebben vlees nodig, maar vooral ook de voedingsstoffen die het bevat. Katten rekenen als roofdieren vooral op een hoog gehalte aan dierlijk gezond eiwit in hun voeding. Anders kunnen zich gevaarlijke tekortkomingen ontwikkelen.

Tegelijkertijd was het al lang duidelijk dat vleesproductie aanzienlijke milieuschade veroorzaakt. Het is daarom hoog tijd om duurzame voedselopties voor mensen te ontdekken, naast katten en honden die als huisdier worden gehouden.

Met dit doel voor ogen levert de fabrikant van huisdiervoeding Marsapet al vele jaren een ongebruikelijk middel met zijn huisdier en ook kattenvoer met insecten, dat tegelijkertijd verschillende voordelen biedt.

Gevaarlijke gevolgen van veeteelt

Alleen al in Nederland worden meer dan 12,1 miljoen varkens en meer dan 3,8 miljoen runderen gehouden. Wereldwijd zijn er zelfs meer dan 650 miljoen varkens en meer dan een miljard runderen.

De effecten voor de atmosfeer zijn aanzienlijk. Meer dan driekwart van de landbouwgrond wordt gebruikt voor veeteelt of het verbouwen van voedsel om deze dieren in stand te houden. Daarnaast verbruikt de vleesproductie enorme hoeveelheden water en draagt ​​het bij aan bodem- en grondwatervervuiling.

Bovendien de ophoping van grote hoeveelheden methaan van regelmatig herkauwers zoals vee. Methaan is een broeikasgas met een klimaatschadelijk effect dat ongeveer 28 keer groter is dan dat van KOOLDIOXIDE.

Wat maakt ongedierte tot een milieuvriendelijke optie?

Marsapet gebruikt insectenlarven van de zwarte soldaatvlieg (Hermetia illucens) om voedsel voor zijn familie te produceren. De larven worden in onverwarmde hallen gehouden en ook de insectenlarven hebben redelijk weinig voedsel nodig. Als gevolg hiervan neemt het kweken aanzienlijk minder ruimte in beslag.

Bovendien verbruikt de productie van insecteneiwit beduidend veel minder water dan bij de productie van rundvlees. In tijden van toenemend watertekort is dit natuurlijk ook een geweldig voordeel, wat de geavanceerde keuze van conventioneel vlees bevordert.

Bovendien maken de vliegenlarven geen methaan aan wanneer ze hun voedsel opnemen, wat bovendien de negatieve gevolgen voor klimaataanpassing vermindert.

Insecten zijn een totale gezonde eiwitbron

Het is natuurlijk volkomen duidelijk dat maar heel weinig eigenaren van dieren hun hond of kat zeker zouden voeden met voedsel dat hen zou beschadigen voor de omgeving. Verschillende eigenaren die voor het eerst over diervoeder met insecten lezen, vragen zich daarom af of het zich leent voor een passend dieet of dat het voedsel zelfs hun viervoeter zou kunnen beschadigen.

De allereerste zorg kan ondubbelzinnig worden aangepakt met 'ja' en de 2e met 'nee'. Dit komt omdat het insectengezonde eiwit bestaat uit alle aminozuren die cruciaal zijn voor huiskatten en ook voor honden en wordt gekenmerkt door een goede verteerbaarheid. Een blijvende wijziging van voer als gevolg hiervan vereist geen enkele vorm van nadelen met betrekking tot de toevoer van voedingsstoffen. Voedselgevoelige of gevoelige huisdieren kunnen zeker profiteren van de uitstekende verdraagbaarheid van het voer.

Bugs zijn om die reden zonder twijfel voedsel voor de toekomst. Met het op insecten gebaseerde huisdiervoer dat Marsapet gebruikt voor zowel honden als huiskatten, kunnen ecologisch bewuste eigenaren nu al een gunstige bijdrage leveren aan het veiligstellen van het milieu en ook het klimaat, zonder enige concessie te hoeven doen op het gebied van hoge kwaliteit.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here