Precies hoe redelijk

is reizen met de gloednieuwe, strengere maatregelen? En ook wat is nu precies een reisverzekering gebruiken in deze tijden? Enkele tips en dingen om in gedachten te houden.

Vooral nu: verzekerd reizen

Of je nu een weekendje op de Veluwe wilt investeren of ervoor kiest om te relaxen in Zeeland: zowel in het buitenland als in Nederland is het een goede suggestie om een ​​reisverzekering af te sluiten.

dekking reisverzekering

Als u verzekerd bent, krijgt u zeker hulp en vervoer in geval van nood tijdens uw vakantie. Bijvoorbeeld als u door een ongeval of aandoening terug moet naar Nederland. Een reisverzekering is bovendien waardevol in uw eigen land. Als u momenteel een uitgebreide reisverzekering heeft, is het ook legitiem voor vakanties in Nederland – op voorwaarde dat er ten minste één betaalde, geboekte overnachting is. Bekijk vooraf goed de beschermingen bij verschillende verzekeraars, zodat u weet wat wel en niet gedekt is.

Beëindigingsverzekering

Met een opzeggingsverzekering is de kans veel kleiner dat u om uw geld gaat fluiten als uw reis plotseling wordt beëindigd. U kunt namelijk (gedeeltelijk of geheel) uw reserveringskosten terugkrijgen. De prijzen voor een beëindiging wegens een (kerstnieuwe) episode van het coronavirus vallen niet onder de dekking. Als u echter daadwerkelijk gunstig heeft beoordeeld voor corona, kunt u in veel gevallen uw reis beëindigen en de prijzen claimen op uw annuleringsverzekering.

Veilige bestemmingen

De huidige richtlijn is: blijf zo dicht mogelijk bij huis. Door de verscheidenheid aan reisbewegingen te beperken, kunnen we de verspreiding van het virus zo lang mogelijk beperken. Zelfs een vakantie in Nederland wordt dan ook afgeraden. Ben je nog steeds van plan om te vertrekken? Voorkom daarna overvolle locaties. Ontspan indien mogelijk buiten de instellingsvakanties. En natuurlijk houd je je constant aan de Nederlandse coronamaatregelen.

Reizen: waarom niet?

Als je echt naar het buitenland wilt, bedenk dan eerst of dit een verplichte reis is. Bereid je dan goed voor en bekijk altijd de aanwezige reissuggesties op Nederlandwereldwijd.nl. Sla de landen met een rode of oranje reisaanbeveling over, deze gebieden hebben zelfs een grotere bedreiging voor de gezondheid en het welzijn.

Als je naar een land gaat met een geel reisadvies, begrijp dan dat er ook gezondheidsrisico's zijn. De begeleiding kan op elk moment oranje of rood worden. De natie kan ook ineens (deels) worden beveiligd. Bovendien kun je bij terugkomst het dringende advies krijgen om 10 dagen in verblijfsquarantaine te gaan (ook als je geen problemen hebt die op corona lijken).

Ben ik gegarandeerd?

Als u op reis gaat naar een land dat oranje of rood is gemarkeerd, is de kans groot dat uw verzekering dit niet dekt. Voor reizen naar landen met een geel reisadvies ben je meestal gegarandeerd. Neem altijd vooraf contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here