A

Er is veel gebeurd in de huidige tijd. Reizen is zo goed als nog steeds erg moeilijk in de huidige tijd. Het goede nieuws is dat er de laatste tijd altijd een beetje meer is. Mede hierdoor wil iedereen het meest waarschijnlijk aan de geweldige weersomstandigheden of een minimum aan relaxen. Als je desondanks naar Cuba gaat, zul je zeker een aantal dingen moeten regelen die je voor verschillende andere reizen niet nodig hebt.

Een visum instellen

Als je een reis naar Cuba wilt maken, heb je zeker een visum nodig. Het verkrijgen van een visum is niet vereist als u het meest waarschijnlijk met een reisorganisator reist. In deze situatie is alleen een toeristenkaart zeker voldoende. De kosten van een Cuba visum zijn 22 euro. Verder dient u in het bezit te zijn van een geldige sleutel die na terugkeer in Nederland langer dan een maand geldig moet zijn. Dit doen ze om te voorkomen dat individuen zonder legitiem erkenningsdocument in het buitenland belanden. Houd er rekening mee dat u zowel uw reispapieren als uw ticket moet kopiëren. Door de belangrijke documenten zowel te scannen als naar jezelf te mailen, is de kans dat je in het buitenland in de problemen komt een stuk kleiner.

Moet je je laten inenten wanneer je hoogstwaarschijnlijk naar Cuba gaat?

Als je van plan bent om naar een afgelegen land te reizen, kan het zijn dat je je moet laten inenten tegen bepaalde ziekten. Het is echter niet verplicht om je te laten vaccineren als je naar Cuba wilt reizen. Het is echter een goed idee om dit te laten doen. Het is raadzaam om contact op te nemen met een huisarts of een GGD bij u in de buurt. U kunt meestal met deze autoriteiten praten om de meest recente informatie te verkrijgen. Dit zal je zeker helpen om erachter te komen wat de bedreigingen zijn als je ervoor kiest om je niet te laten vaccineren. Bovendien kunt u hier ook de gezondheidsvoorzorgsmaatregelen ontdekken. De vaccinaties die worden aangeraden voor als je op reis gaat naar Cuba zijn Hepatitis An en DTP. De gezondheidszorg in Cuba is doorgaans van een hoog niveau. Toch is het zo dat je in een land als Cuba een stuk verder van woonplaats bent dan in Nederland. Wees in het buitenland altijd extra voorzichtig en probeer zorginstellingen te mijden. Als je toch in een ziekenhuis belandt, is het slim om voldoende vragen te stellen. Het is veel beter om te zorgen dat alles in het buitenland goed geregeld is in plaats van dat je in de toekomst met allerlei zaken te maken krijgt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here